Profesionalni instrumenti za manikir

Oprema za manikir nail art majstora se razlikuje od one koju koristimo svakodnevno u kućnim uslovima, pre svega u kvalitetu izrade. Profesionalni instrumenti za manikir imaju duži vek trajanja, jači su, izdržljiviji i otporniji na udarce, mogu se lako sterilisati, a tehničarima omogućavaju lak i brz rad. Zbog zadovoljavanja visokih profesionalnih standarda, ovaj alat za manikir je sasvim opravdano i skuplji.

Naravno, ovaj pribor može da se koristi i u kućnim uslovima. Važno je samo voditi računa o tome da se ne posečete, jer su profesionalni alati za manikir oštri, pa ukoliko niste dovoljno vešti, lako može doći do povrede. 

1. Makazice i cangle 

Ukoliko želite rezultate kao iz salona, a dosada ste koristili samo grickalice za nokte, biće potrebno da savladate nove veštine i nabavite novi pribor za rad. To naravno ne znači da bi trebalo u potpunosti da zaboravite na grickalice za nokte. Ovaj pribor je upravo namenjen za laku, kućnu primenu i brze rezultate. Manikir majstori za skraćivanje noktiju i zanoktica koriste poseban pribor.

Profesionalne makazice i cangle za manikir su napravljenje od metala, odnosno nerđajućeg čelika, ne sadrže plastične i gumene detalje, kako bi se mogle lako sterilisati. Imaju veoma oštra sečiva, što znatno ubrzava posao. Postoji nekoliko vrsta manikir makazica i klešta, a najznačajnija razlika je u njihovoj nameni.

  • Makazice sa ravnim sečivom i debljim vrhom su namenjene za skraćivanje noktiju.
  • Klešta za manikir su namenjena za lako uklanjanje zanoktica sa teško dostupnih delova.
  • Makazice sa tankim, špicastim sečivom se takođe koriste za uklanjanje zanoktica i kože oko noktiju.
  • Cangle za tipse su namenjene skraćivanju nadograđenih noktiju, odnosno tipsi.
Instrumenti za manikir
Foto: Freepik

Bez kojih manikir instrumenata vi ne možete? Koji pribor za nokte obavezno nosite sa sobom na putovanja? Podelite sa nama svoje trikove za brz i lak manikir kod kuće.